المقادير:
1ك محار(أم الخلول) متوسطة الحجم وتفضل السوداء الملساء
2ملعقة زيت
بصلة مبشورة
4 فصوص ثوم
ملح وفلفل وكمون وشطة
الطريقة:
ننقع المحار فى ماء وملح
تدعك البصلة المبشورة بالملح والفلفل والشطة والكمون جيدا وتترك جانبا
نضع 2 ملعق الزيت فى اناء عميق على النار حتى يسخن
نرفع المحار المنقوع ونضعه فى الزيت السخن نجد ان المحار تفتح كله واصبح لونه مائلا للاحمرار
نضيف 3كوب ماء والبصل البشور والمدعوك سابقا بالملح والفلفل والشطة والكمون
تترك حتى الغليان وتقدم مع فصوص الليمون.
وممكن عشاء جميل جربيها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق