جايه اقول لكم فكره يا رب تعجبكم
الفكره دي تناسب الست العامله 🧕 اكثر من الست البيت
اليوم بتاع الطبيخ بتاعك بيكون متعب جدا ومرهق.
يبقى لازم تستفيدي باليوم الطبخ ده ازاي يا ست مفيدة
انك يوم ما تطبخي طبخه🍲🍛🍝🍚🍱 معينه تعملي الطبخه دي بزياده شويه اللي يخليك تجيبي كيلو كوسه اجيب كيلو نص كوسه واطبخهم مع بعض اخذ النص للاكله بتاعه اليوم وعين النص الثاني في الفريزر في علبه كده يبقى انا عملت ايه حاجتين ان انا خدت الكوسه ممكن يكون عرض مثلا لو بتبيع كيلو ونص مثلا مثلا ب 20 ب 25 ب 30 استهلكت طماطم وبصل وتوم برده بنسبه قليله غير ما اكون هستعمل كل طبخه لوحدها.
المهم انك تاخدي الجزء اللي هيتفرز قبل دخول الطبخة في السوي عشان عملية التفريز بتأثر شوية ع الاكل ولما يخرج ياخد غلوه يتم السوي وكل ده ينفع مع الملوخية هتقبي فاضل الطشة. وهكذا.
م كل طبخه عملت معاها طبخه زياده وحطتها في علبه وفرزتها هيجي عليك ايام انت مش قادره تطبخي ولا تعبانه هتطلعي طبخه من الطبخات اللي انت عاملاها يبقى دي اسمها الطبخه الاحتياطي بيتوفر معاكي ايام بتوفر معاكي مجهود.
يبقى الفكره بتاعتنا انك لما بتيجي تعملي كميه من الاكل اعملي كميه تعمل يومين يوم هتعانيه ويوم هتستخدميه هتلاقي هتحسبي هتلاقي التوفير في استخدام الطماطم والبصل اقل والسمنه والحاجات دي لان هي هياها انت بس يا دوب هتزودي سنه بسيطه.
وبالنسبه للصواني ممكن اعمل الكميه اللي عندي على صنيتين صينيه هستعملها في يوم والصينيه الثانيه هخلصها وهلفها بالفويل واقعينها في الفريزر وقت ما احتاجها اطلعها على التسخين.
🤲يارب يكون الفكره وصلت وتدعموني وما تنسوش تدعوا لي بالشفاء، اشوفكم دايما في كل جديدو افكار جديدة من افكار الست مفيده .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق