المقادير:
1 كوب لوبيا مغسول ومنقوع (مسلوق كما تم الشرح مسبقا )
2 حبه طماطم معصورة
2 ملاعق صلصة طماطم (معجون طماطم)
بصلة مقطعة صغير
فصين ثوم مقطعين أو مفروم
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
رشة كمون
كزبرة جافة
رشة قرفة
ربع معلقة صغيرزنجبيل (اختياري لرفع الحرق)
ربع ملعقة صغيرة سكر(عشان الحموضة)
معلقة واحدة زيت
2 كوب كبيرة ماء ساخن أو مرق
الطريقة :
أضع الزيت بالحله وعندما يسخن أضف البصل واقلب
بعدما يصفر البصل اضيف الصلصة والطماطم المعصورة والثوم المفروم والسكر
بعد ٥ دقائق بعدما تتسبك الطماطم نضيف اللوبيا المرق الساخن ثم التوابل والملح وأقوم بالتقليب
اتركها 15 ساعة مع اضافة المرق اذا احتاجت مع التقليب حتى تمام السوا وبالهنا
ملحوظة :
لو حبه تضعي اللحم المسلوق يوضع في مرحلة الطماطم ويتسبك مع الطماطم حتي ياخذ الطعم المميز
الخميس، 23 نوفمبر 2023
New
طريقة عمل اللوبيا بدون انتفاخات
عن الست مفيدة
الست مفيدة صاحبة منتدي الست مفيدة مقدمة برامج للمراة علي الفضائيات ’وصحابة قناة الست مفيدة علي اليوتيوب خريجة فندقية قسم اغذية ومشروبات للتواصل معها علي حسابها علي الفيسبوك الست مفيدة
اطباق رئيسية
مدونة نتائج الامتحانات
اطباق رئيسية
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق